Zyrtarët amerikan paralajmërojnë: “Perëndimi rrezikon ta humbë Turqinë”


Zyrtarët amerikanë paralajmërojnë se përdorimi i sistemit të avancuar të radarëve rusë nga Turqia mund të kompromentojë sistemet ustarake të NATO-s dhe mund të përdoret për të hsenjestruar avionët e NATO-s në Turqi, përfshirë avionët F-35. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Presidenti Erdogan, megjithatë, ka injoruar paralajmërimet duke u thënë gazetarëve javën e kaluar se qëndrimi amerikan “absolutisht nuk na shqetëson”. Megjithë ngërçin në dukje, SHBA nuk kanë hequr dorë nga përpjekjet për ta afruar drejt vetes Ankaranë. Zoti Cooper, i cili ishte kohët e fundit për vizitë në Greqi dhe Bullgari, tha se SHBA kanë inkurajuar të dy vendet, si dhe aleatët e NATO-s të bëjnë ç’është e mundur “për të garantuar që Turqia mbetet me Perëndimin” Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive