ZbuIohet pIani i madh i Turqisë me anijen e kërkimit në Mesdhe


Eksplorimi i Oruc Reis dhe anijeve të tjera ndihmëse Ataman dhe Cengiz Han të shoqëruara nga pesë anije lutfarake turke do të vazhdojë deri në mesnatën e së martës 27 tetor. Në atë ditë, do të përfundojë puna kërkimore 15 ditore e Oruc Reis midis Rhodes dhe Kastelorizo, ku studiuesi turk ka njoftuar se po kryen punë sizmike dy-dimensionale. Një pyetje kryesore është se si do të vazhdojë eksplorimi i anijes turke në datat 28 dhe 29 Tetor. Pas festës kombëtare greke të 28 tetorit, është festa turke e Republikës, në 29 Tetor. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive