Walker si dëshmitar i mαsvkrës së Reçakut flet për αkvzαt ndaj UÇK-së, gαdet rën dë Vuçiqin


Ish-kreu i misionit verifikues të OSBE në Kosovë, William Walker, tha se ish-drejtuesit e UÇK po hetohen padrejtësisht në Hagë, pasi qëllimi i Iuftës se tyre ishte çlirimi i vendit.

Sipas tij, termi ter rorist nuk mund të përdoret për të përshkruar UÇK-në, por ushtrinë dhe paramiIitarët serbë si Arkani.

“UÇK është siç e thotë emri i saj. UÇK ishte një grup të rinjsh kryesisht, të cilët nuk e duruan më shtypjen dhe kr imet e Iuftës qe po kryheshin nga qeveria e Beogradit. Ata morën ar mët të mbronin veten e tyre, fshatrat dhe të mbronin familjet e tyre dhe rezultat i kësaj ishte Iufta. Më poshtë, video, Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Mendoj se është një përdorim i çuditshëm i fjalës te rrorist, për të përshkruar UÇK. Fjalën terrorist do ta përdorja për vshtrinë serbe, poIicinë, paramiIitaret, tipat si Arkan dhe grupet e tij të miIicive që kryen akte vërtetë të tme rrshme në Kosovë”, tha Walker.

Walker, që ishte dëshmitar i mas akrës së Reçakut, që do të ndryshonte më pas historinë e Kosovës, tha se Kosova dhe Serbia nuk janë trajtuar njësoj, pasi palës humbëse, Serbisë, nuk po i kërkohet përgjegjësi për mizvritë që ka kryer në Kosovë.

“Zyrat e prokurorisë speciale pretendojnë se kr imet e Iuftës, mi zoritë u kryen nga UÇK. Dhe tani ata po përpiqen të hetojnë disa njerëz të cilët i kane identifikuar si fajtorë… po flasim për 5 Iuftëtarë që kane shkuar në Hagë, përfshirë presidentin Thaçi dhe ish-kryetarin e parlamentit, Kadri Veseli.

Një prej tyre ishte komandant në terren, Jakup Krasnqi, të cilin e njoh e kam takuar disa herë gjatë Iuftës. Ai nuk ka qenë Iuftëtar në gjvkimin tim, ka qenë zëdhënës i UÇK dhe Thaçi nuk ishte një Iuftëtar, ishte një drejtues politik i organizatës. Më poshtë, video, Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Dhe të dëgjosh se për 7 orë pati bastisje në shtëpitë e tyre, dhe më shumë në shtëpinë e Krasniqit. e shoh të gjithë procesin të çuditshëm”, tha Walker.

Sipas Walker, presidentin serb Vuçiq, që ka qenë ministër i Millosheviçit, nuk e ka akvzuar askush në gjithë këto vite

“Sipas mendimit tim nuk ka pasur përpjekje të ngjashme ndaj palës serbe. Së fundmi pati zgjedhje në Serbi, dhe Vuçiq është akoma në pushtet. Por Vuçiq ishte propagandues, ishte ministër i informacionit të Millosheviçit, gjatë periudhës më të keqe të gj enocidit.

Nuk kam dëgjuar që askush ta akvzoje atë për asgjë, në asnjë lloj procesi ligjor dhe e shoh situatën shume asimetrike. Dy palët po trajtohen në mënyra të ndryshme. Ironia është se pala fituese po paguan çmimin dhe pala humbëse, Serbisë nuk po i kërkohet përgjegjësi për kr imet e tme rrshme që ka kryer, për të cilat njerëzit e misionit tim ishin dëshmitarë”, tha ish-kreu i misionit verifikues të OSBE në Kosovë. Më poshtë, video, Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive