Vuçiq: Duhet të arrihet më shpejt zgjidhje për Kosovën, e të mos ndodhë një konfIikt i ri


Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se situata në Nagorno-Karabakh ka dëshmuar rrezikvn e një konflikti të ngrirë. Ai në konferencë për media sot ka bërë të ditur konkludimet pas takimit me ambasadorët e QUINTIT dhe të BE-së, ndërsa ka theksuar se zgjidhja më e mirë që mund të arrihet është nëpërmjet dialogut dhe se është më mirë të arrihet sa më herët sesa vonë e të ndodhë ndonjë konfIikt.

“Shumëkush mund të mendojë se situata rreth Kosovës është më e mirë tash se më herët, për shkak të rrethanave të brendshme në Kosovë dhe se nuk mund të pritet presion më i madh mbi Serbinë deri në dhjetor dhe janar nga ana e fvqive të mëdha. Situata në Nagorno-Karabakh ka treguar se një konfIikt i ngrirë mund të përshkallëzojë në katvstrvfë të vërtetë kur dikush ta shkrijë atë”, ka thënë Vuçiq, raporton B92, duke shtuar se duhet marrë mësim nga kjo. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

“Një nga mësimet është se nuk duhet që fëmijëve tanë t’u lëmë konfIikt të ngrirë. Kompromisi nuk do të thotë se do ta arrijmë, pasi për këtë janë të nevojshme dy palë”. Ai ka shtuar se pavarësisht se çfarë ndodh, në fund duhet të mbështetesh në forca tua. “Për këtë Serbia do të vazhdojë të fvrcohet ekonomikisht dhe vshtarakisht. Mund të na ndodh ndonjë konfIikt, duhet të mbajmë kujdes për të ardhmen e fëmijëve tanë dhe të ardhmen të Kosovës e Metohisë”, ka shtuar ai.