Vuçiç: “Serbia është në pozitë të pashpresë ndaj AIbin Kurtit”


Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi se Serbia është në një situatë shumë të vështirë në lidhje me Kosovën, dhe shtoi se gjithçka që duan shtetet perëndimore nga Serbia përshtatet në një fjali – njohja e pavarësisë së Kosovës.

Pas seancës së Këshillit të Sigurimit Kombëtar, Vuçiq theksoi se ai pret që dialogu të vazhdojë në fillim të majit, ndërsa tha se Serbia është në një pozitë të pashpresë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Serbia është në një pozitë të pashpresë, jo sepse nuk ka qenë kurrë kështu, por është në një situatë shumë të vështirë. Unë do të doja t’u thoja të gjithë qytetarëve se Serbia se në të gjithë hemisferën perëndimore pritet që Serbia do ta pranojë pavarësinë e Kosovës dhe ky është thelbi i gjithë procesit. Gjithçka që ata duan nga ne përshtatet në një fjali, gjithçka tjetër është e parëndësishme. Nuk ka ndryshuar shumë, përveç se kjo dëshirë do të jetë më e theksuar dhe madje më drastike se më parë”, u shpreh Vuçiq. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU