Vjen parashikimi i madh: Kjo ndodhë me 24 tetor në Kosovë!

Së fundi, Gjykvta Speciale përveç ftesave për intervistim, ajo ka filluar edhe ngritjen e aktvkuzave dhe fillimin e arrestvmeve në Kosovë. E kur jemi në muajin tetor, kanë mbetur edhe pak ditë deri te vendimi final për vktakuzën e propozuar ndaj presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe kreut të PDK-së, ish shefit të SHIK-ut, Kadri Veseli. Krejt kjo pasi më 24 tetor, është afati i fundit kur duhet të vendoset, nëse aktvkuza e propozuar nga prokvrorët amerikanë të Speciales qëndron apo duhet hedhur poshtë.

E kur 24 tetori po afron, analisti politik Faton Mehmeti shprehet i sigurt se Hashim Thaçit do t’i konfirmohet aktakvza. “Besoj shumë se aktakvzat do të konfirmohen, në të kundërtën luhatet në themel vet ekzistenca e Gjvkatës Speciale. Dihet se Gjvkata Speciale është krijuar konkretisht dhe specifikisht për Hashim Thaçin, dhe mos t’i konfirmohet aktakvza, kjo s’ka sens dhe si e tillë është pothuajse e pamundur të ndodhë”, thotë Mehmeti për “Bota sot”. Madje Mehmeti paralajmëron edhe rënven e Qeverisë Hoti, për shkak të konfirmimit të aktakvzës ndaj Thaçit.

“Nuk besoj se do të ketë tronditje të madhe, përveç se qeveria do të bie, por nuk pres diçka më shumë se kaq. PDK do të mundohet të shkoj në zgjedhje që në frymën e patriotizmit të vij në pushtet, derisa qytetarët nuk pres të bëjnë ndonjë rezistencë të madhe, përveç disave që me statuse në fb mund të mbështesin akoma Hashimin dhe Kadriun, por që janë në numër të vogël. Gjatë këtij muaji, përkatësisht kah fundi i muajit aktakvza konfirmohet, kjo është pothuajse e sigurt”, përfundon për “Bota sot”, analisti politik Faton Mehmeti.