Vjen deklarata e madhe nga politikani amerikan: “Turqia dhe Erdogani e donin BondsteeIin, por ne e parandaluam”


Ish-kreu i Ligës Shqiptaro-Amerikano, Joe DioGuardi, ka thënë se ai dhe lobi shqiptar në SHBA e kanë parandaluar largimin e trupave amerikane nga Kosova dhe dorëzimin e bazës së BondSteelit Turqisë.

“Duam që Kosova të anëtarësohet në NATO në mënyrë që të jetë e mbrojtur. Ne jemi ata që u siguruam që Erdogani nuk do të marë Bondsteelin”, thotë ai.

“Po. Erdogani e donte Bondsteelin. Thuhej në atë kohë që kemi shumë trupa nëpër botë dhe mbase është koha t’i largojmë disa trupa nga Kosova dhe t’ia dorëzojmë Erdoganit Bondsteelin. Duhet kujtuar se kjo ndodhi gjatë 10 viteve të fundit. Mbase nuk u bë e madhe dhe nuk u tregua shumë nëpër media, por unë dhe Liga shqiptaro-amerikane punuam shumë që kjo mos të ndodhte”, shton DioGuardi në Kanal10.