Ushtria e Kosovës pjesë e NATO-s


Një Kontingjent i F0rcës së Sigurisë të Kosovës, me personel nga Brigada e Reagimit të Shpejtë, me një Tog të këmbësorisë, duke përfshirë oficerë shtaborë për Kontrollin e Lartë (NONLART) dhe shtab në terren, Komanda e Doktrinës dhe S tërvitjes me v ëzhgues kontroIIues, i janë bashkuar ushtrimit “Albanin Effort19”, i cili po realizohet në poligonin ushtarak në Biza të Republikës së Shqipërisë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në këtë ushtrim po marrin pjesë 12 shtete: Shqipëria, SHBA, Mbretëria e Bashkuar, Gjermania, Italia, Turqia, Kroacia, Polonia, Bullgaria, Mali i Zi, Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

FSK-ja, në këtë ushtrim shumëkombësh, ka për qëllim ngritjen e bashkëpunimit me njësitë partnere, ngritjen profesionale dhe testimin e aftësive të vendimmarrjes ushtarake në një mjedis shumëkombësh, për të testuar aftësitë e ndërhyrjes së përbashkët në kohë krizash. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive