U gjet zgjidhja? Shkencëtarët gjermanë të sigurtë: Kjo bimë mund të shërojë të sëmurët


Bota është në garë për zbulimin e vaksinës kundër coro navir usit, ndërkaq tani shkencëtarë nga Instituti Max-Planck në Potsdam, theksojnë që pelini i ëmbël mund të ketë ndihmë të jashtëzakonshme. Cilësitë e tij shëruese vërtet janë të pabesueshme dhe është shumë i dobishëm në shërimin e të gjitha simptomave të coro navir usit, janë të sigurt ata, transmeton Telegrafi. Hulumtuesit kanë në dispozicion rezultatet të cilat zgjojnë shpresë për fillim të hulumtimeve klinike.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ekstraktet e pelinit të ëmbël janë aktivë kundër SA RS-Co v-2. Fletët e bimës së pelinit të ëmbël (Arte misia annua) të kultivuar në Kentucky, në SHBA, aktivitetin më të mirë kundër vir usit kanë treguar kur ekstraktet me et anolin e pastër apo në ujë të distiluar, por edhe duke i shtuar kafe. “Gjatë hulumtimit kemi nxjerrë substanca të pastra nga bima dhe atëherë i kemi lidhur me vir usin dhe rezultatet të cilat i kemi marrë janë premtuese”, thotë Peter Seeberger nga instituti Max-Planck, i cili, bashkë me kimistin Kyrie Gilmore, ka iniciuar dhe udhëhequr hulumtimin.

Forca e pelinit të ëmbël nuk befason sepse pikërisht kjo bimë është përdorur në mjekësinë kineze kundër mala ries, thuhet në shkrimin e publikuar në revistën “Life Science”. Nëse përdoret si e vetme, ajo mund të shkat ërrojë rreth 28% të qelizave të kan cerit, por në kombinim me hekurin pelini i ëmbël shkatërron me të madhe qelizat vde kjeprurëse. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive