Turqia i “merr” ishullin Greqisë: Ngrihet edhe xhamia


Tensionet mes Greqisë dhe Turqisë vijojnë të jenë të nxehta. Së fundmi mediat greke kanë raportuar sipas tyre, provokimin e radhës nga pala turke. Turqia ka ndërhyrë në Google Maps për të caktuar ishullin grek të Amorgos si turk, i cili, sipas “Google Maps”, ka gjithashtu një xhami. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sipas asaj që raportoi Open TV, Turqia i dha ishullit emrin “Turk Adasi” që në greqisht do të thotë “ishull turk”. Vlen të përmendet se Amorgos nuk ka pasur kurrë një xhami në historinë e vet, por është i famshëm për ishullin emblematik të Hazoviotissa. Informacioni i ri i rremë në hartat e Google tregon ishullin si ‘turk “për tre ditë. Qeveria lokale e ishullit i dërgoi një letër Google dhe Ministrit të Jashtëm Nikos Dendias të hënën pasdite Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive