Tensionohet situata, NATO bëhet gati dhe i jep Mesazhin e Fortë SIIavëve


NATO-ja e a kuzon Rusinë se po acaron tesnionet, duke i cilësuar si “veprim i pajustifikueshëm” planet e Moskës për të kufizuar kalimet përmes Ngushticës së Kerçit në Detin e Zi.

Në një deklaratë, zëdhënësja e NATO-s, Oana Lungescu tha se kufizimet duket se janë pjesë e një “tendence më të gjerë për d estabilizim”.

“M1litarizimi në Krime, Detin e Zi dhe Detin Azov që vazhdon nga ana e rusëve, përbën këcrënim të vazhdueshëm për pavarësinë e Ukrainës dhe minon stabilitetin në rajon,” tha zonja Lungescu. “I bëjmë thirrje Rusisë të garantojë qasje të papenguar në portet ukrainase në Detin Azov dhe të lejojë lundrim të lirë”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive