Studiuesja Shqiptare, Elena Kocaqi: “Emri Kosovë, është emër Sllav”


Studiuesja shqiptare, Elena Kocaqi, duke iu referuar disa citateve në librat që ka huIumtuar, ka ardhur në konkludim se emri “Kosovë”, është i sllavizua.“Emri Kosovë, është emër sllav, që ju vendos krahinës shqiptare Dardane, nga Osmanët, me insistimin rus të pansIIavizimit, në fillim të shek.XIX, dhe nuk ka asnjë lidhje me shqiptarët. Ky emër është sllav, dhe në botën sllave ka mbi 20 emra vendesh Kosovë, të cilat listohen më poshtë”.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Belarus:”Kosovo” Bosnia and Herzegovina: “Kosova” Bulgaria: “Kosov”, “Kosovo” = 3 vendeCroatia: “Kosovo” Czech Republic: “Kosov” . “Kosova Hora” Estonia: “Kosova” Macedonia: “Dolno Kosovrasti” “Kosovo” Poland: “Kosóë Lacki” Russia: ka kater vende “Kosov”, “Kosovka” , “Kosovo” Slovakia:”KoKošovce” Slovenia: “Kosovo” (Ljubljana (Kosovo Polje)) Ukraine: “Kosov” “Kosovka” “Kosovscyna” Shqiptarët ka ardhur koha të mbajnë identitetin e tyre të vërtet. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU