Studim i Ri: Sa më shumë përqafoni foshnjat, aq më shumë zhvillohet Truri i Tyre


Dashuria funksionon në mënyra të çuditshme.

Ne lindim të duam dhe dashuria dhe afeksioni janë të nevojshme edhe për gjendjen e mocionale ashtu edhe për atë fizike.

Dhe nëse tregohemi të sinqert asgjë nuk na bënë të ndjehemi më mirë sesa përqafimi nga një person që e duam, raporton “Natural Soulution Magazine”.

Oksitocina është një h ormon dhe neurotransmentues që hipotalamuesi p rodhon. Shkencëtarët fillimisht e kanë identifikuar dhe e vëzhguan atë në vitin 1906. Oksitiocina është esenciale në procesin e lindjes së fëmijëve tek gjitarët, duke i stimuluar kontraktimet e m itrës, transmeton lajmi.net. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Studime të mëvonshme gjetën se roli i këtij h ormoni është shumë më i thellë, duke e quajtur “h ormoni i dashurisë”.

Ky h ormon special gjendet në të dy gjinitë, duke i stimuluar të gjitha aspekte sistemit të r iprodhimit. Mekanizmat neurobiologjikë të dashurisë dhe lidhjes janë një rreth i mrekullueshëm: bie në dashuri, bëni fëmijë, e rritim atë fëmijë me dashuri dhe kjo përcillet tek fëmija. Dhe mbi të gjitha ky h ormon është esencial për zhvillimin e trurit.