Sqarohet Gani Geci, tregon pse nuk iu bind policisë për t’u larguar nga kafeneja


Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Gani Gaci, përmes një shkrimi ka sqaruar se pse fillimisht nuk iu është bindur urdhërave të Policisë së Kosovës, për tu larguar nga një lokal në Prishtinë. U raportua se Geci para se të largohej nga kafeneja ka kërkuar nga forcat e rendit një dokument me urdhër të prokurorit, që urdhëronte largimin nga lokali.

“Ata më vonë na shpjeguan se zbrazja e lokalit ishte për shkak të masave anti-Covid edhe pse nuk kishin ndonjë leter të shkruar të Inspektoriatit për mbyllje të lokalit apo vendim të prokurorit.”, ka shkruar ai në llogarinë e tij në Facebook. Reagimi i tij i plotë: SQARIM. Te dashur qytetarë Vendimi në fuqi i Qeverisë është që lokalet te punojnë deri ne oren 23 e 30 sonte me ftesën e disa miqëve të mij që kanë ardhur nga Zvicrra kam dalur me pi kafe në një kafiteri në Prishtinë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Une isha ulur në terasen e kafiterisë, unë dhe të gjithë ata që ishin në tavolinë me mua por edhe rreth meje kishim maskat antikovid e vendosura. Duke ditur qe vendimi i i qeverisë qê është në fuqi është që lokalet të jenë të hapura deri në orën 23:30 dhe ora ishte 21:55, një vendim të ri të qeverisë nuk ka kerkova dokument pse duhej te dilnin nga lokali pasi nuk i kishin pagua ende as pijet. Pasi ca policë urdherun të dalin jashtë të gjithë kerkova arsyt dhe leter me shkrim.

Fillimisht nuk e dija se për çka bëhej fjalë dhe unë kërkova urdhërinë e prokurorit ose një dokument se pse duhej të dilnim nga lokali. Ata më vonë na shpjegua se zbrazja e lokalit ishte për shkat të masave anti-Covid edhe pse nuk kishin ndoni leter te shkruar të Inspektoriatit për mbyllje të lokalit apo vendim të prokurorit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive