Shkencëtarja serbe trondit: Ja gjenvcidi serb mbi shqiptarët 1844, 1912


DUBRAVKA STOJANOVIC: Albanofobia ose urrejtja ndaj shqiptarëve, është shumë e pranishme në Serbi. Albanofobia shprehet me stereotipe negative, me paragjykime dhe diskriminim ndaj pjesëtarëve të popullit shqiptar. Albanofobia mund të marrë formën e racizmit, nëse është e lidhur me besimin se shqiptarët janë një lloj race inferiore. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive