SHBA-të në bisedime me: Greqinë, Qipron, Spanjën, Rumaninë dhe Sllovakinë që të ndryshojnë pozicionin e tyre mbi Pavarësinë e Kosovës


ShBA’të po synojnë ta d etyrojnë Serbinë të mos k undërshtojë hyrjen e Kosovës në institucionet ndërkombëtare, duke i mponuar Beogradin që të njohë indirekt pavarësinë e Kosovës. Në këtë mënyrë, pesë anëtarët e BE’së që nuk e kanë njohur ende pavarësinë e Kosovës do të heqin dorë nga vazhdimi i kësaj politike, shkruajnë mediat greke.

“Greekcitytimes”, ka cituar ambasadorin amerikan në Kosovë, Philip S. Kosnett, i cili ka thënë se Greqia, Qiproja, Spanja, Rumania dhe Sllovakia do të ndryshojnë pozicionin e tyre mbi pavarësinë e Kosovës nëse m arrëdhëniet midis Beogradit dhe Prishtinës përmirësohen. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive