Shaip Kamberi sërish con peshë Serbinë me Fjalimin e Tij: Harrojeni Kosovën, e dini së është Shtet


Deputeti shqiptar, Shaip Kamberi i ka kujtuar përsëri kryeministres së Serbisë, Ana Bërnabiq se Kosova është e pavarur dhe se për të hyrë në Kosovë, iu duhet leje e veçantë.

Kamberi këto fjalë i ka thënë në një seancë në Parlamentin e Serbisë, derisa e ka komentuar edhe provokimin e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i cili publikoi një fotografi të hartës së Kosovës me flamurin e Serbisë.

“Më herët, njeriu me detyrë të krijojë provokim edhe tensione në emër të Serbisë, siç ishtë rasti i trenit laraman, ka qenë Marko Gjuriq, por, tash, rolin e tij fatkeqësisht e ka marrë presidenti Vuqiq. Publikimi i hartës së Kosovës me flamurin serb, është pr0v0kim simb0lik, i cili tregon edhe më tej pretendimet kol0nialiste të Serbisë në raport me Kosovës”, ka shkruar Kamberi në Facebook. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kamberi shtoi se f0t0ja që presidenti i Serbisë, Vuqiq e ka pubIikuar në profilin e tij në lnstagram, paraqet fillimin e kampanjës për zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe ato për kryeqytet në Faceb00k.

Për të gjitha këto pr0v0kime dhe nxitjen e tensii0neve ndërettnike dhe rajonale nga ana e Serbisë, Kamberi thotë se kjo e largon më shumë Serbinë nga integrimi në Bashkimin Evropian. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive