Senatori amerikan: Asociacioni i Komunave Serbe “recetë për katastrofë”


Përmes një video-incizimi në Twitter, ai e ka kundërshtuar idenë e Asociacionit duke e quajtur “recetë për katastrofë”.Ai ka thënë se ish-presidenti në vazhdimësi ia ka mbajtur anën Serbisë dhe ka qenë kundër Kosovës.“Kjo ka krijuar shumë pasoja në fund të ditës. Gjëja e fundit që duhet të bëhet është Asociacioni i Komunave Serbe. Kjo do të ishte recetë për katastrofë”, ka shtuar DUKE E HAP HAPSIREN REKL AMUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE.Mendez.

Ndryshe, gjashtë vite kanë kaluar nga nënshkrimi i marrëveshjes për themelimin e Asociacionit të Komunave më shumicë serbe.Kjo marrëveshje mori dritën jeshile në Kuvendin e Kosovës me 83 vota për. Mirëpo kjo marrëveshje nuk mori edhe miratimin e Gj ykatës Kushtetuese.Gj ykata konstatoi se marrëveshje ishte në kundërshtim më Kushtetutën në plot 21 neneMirëpo pala serbe vazhdimisht po insiston që kjo marrëveshje të zbatohet, dhe një gjë të tillë po e bëjnë edhe në takimet e Brukselit..DUKE E HAP HAPSIREN REKL AMUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE.