Sa paguhen mësuesit në Zvicër? Do Hvbiteni

Shprehja “mësuesit duhet të paguhen më shumë” përsëritej aq shpesh nga prindërit që e gjetën veten duke punuar me punën e tyre dhe fëmijët e tyre gjatë mbylljes së koronavirusit që u bë klishe. Por, sa paguahen mësuesit në Zvicër – dhe si ndryshon kjo nga kantoni në kanton? Një vlerësim i gjerë i pagave të mësuesve të bëra së bashku nga gazeta Watson e Zvicrës ka zbuluar pagat e mësuesve në të gjithë vendin.Nivelet e pagave janë të ndara sipas niveleve të ndryshme të shkollimit. Mësuesit e kopshtit/ Ekziston një divergjencë e konsiderueshme në pagat e fituara nga mësuesit e kopshteve në Zvicër. Në Cyrih, mësuesit e kopshteve fitojnë 86,000 CHF në vit –/ Ju ftojmë që ta hapni për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive!