Redaktorja e RTS Vera Rankoviç “Bën Shqiponjën”: Solidarizohet me Shqiptarët në Serbi


Ish- korrespondentja dhe redaktorja e RTS-së Vera Rankoviç, është soIidarizuar shqiptarët në Serbi pas incidentëve ku dhjetra serb bënë thirrje rr aciste ndaj tyre pak ditë më parë.

Rankoviç ka publikuar një fotografi duke e bërë shqiponjën, simbolin shqiptar.

Bashkë me këtë fotografi të postuar ajo ka thënë se kjo është përgjigja e saj ndaj f ashistëve nga Borça.

Bashkangjitur fotos gazetarja shkruan:

Kjo është përgjigja ime f ashistëve nga Borça. Ftoj të gjithë ata të cilët janë n everitur nga ajo që i ka ndodhur bashkëqytetarit tonë që këtë ta shprehni në këtë mënyrë”
Sipas saj ky është një veprim në shenjë përkrahje për f urrëtarët shqiptarë në Serbi ku për shkak se një punëtor bëri shqiponjën, u detyrua të largohet nga Beogradi pas pr0testave.

Komentet e qytetarëve serb kanë qenë të ndryshme, ku nuk e kanë përkrahur bërjen e simbolit shqiptar.