Reagon Rusia: Ushtria e Kosovës do ta dj egë gjithë Ballkanin

Presidenti rus, ka lëshuar një paralajmërim të ‘a shpër’ ndaj ushtrisë se kosoves. Sipas Moskës zyrtare, Ushtria e Kosovës mund të dj egë gjithë Ballkanin. “Rusia i ka tërhequr vazhdimisht vëmendjen komunitetin ndërkombëtar se tendencat e tilla nuk janë në përp uthje me Rezolutën 1244, e cila thotë se Kosova duhet të mbetet nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve.

Askush nuk mund të jap garanci se të ashtuquajturat fo rca të ar matosura të cilët përbëhen nga terr oristë të UÇK-së nuk do të përdorin dh unë kundër popullatës serbe në Veri”, thuhet në deklaratën e ministrisë ruse. “Ushtria e Kosovës minon stabilitetin në Ballkan dhe nuk është në përputhje me të drejtat e atyre që jetojnë atje dhe e meritojnë një të ardhme të qetë dhe të sigurt”, përfundon deklarata e MPJ-së ruse.