Putin nuk e hek mendjesh Erdoganin: “Nëse duam që konflikti Armeni-Azerbajxhan të përfundon, duhet të përfshihet Turqia”


Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin tha se përfshi Turqinë, shumë vende duhet të përfshihen në negociatat për zgjidhjen e çështjes së Karabakut Malor.

“Në fazën e parë duhet të marrin fund aktivitetet ushtarake, duhet të marrin fund humbjet e jetës, duhet të sigurohet ulja në tryezën e negociatave dhe me përfshirjen e Turqisë dhe disa vendeve të Grupit Minsk të Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) në bazë të propozimeve të bëra nga bashkëkryesuesit e grupit Minsk Rusi, Francë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duhet të sigurohet kompromisi dhe ekuilibri i interesave. Këtë mund ta bëjmë”, tha Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive