Publikohet biseda kur diplomati serb i thotë Stalinit: “Shqiptarët janë populli më i vjetër në Ballkan”


Stanoje Simiq, politikan serb i afërt me Josip Broz Titon, në një takim me, Stalinin, i ka thënë atij se shqiptarët janë populli më i vjetër në Ballkan. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Sipas disa shenjave duket se shqiptarët janë populli më i vjetër në Gadishullin Ballkanik. Sipas disa fjalëve mund të përfundohet se gjuha e tyre është më e vjetër sesa gjuha greke”, ka thënë Simiq, duke përmendur si bazë faktin që emri Afërdita ka kuptim shqip, e jo grek.