Publikohen fjalët e vjetra shqipe: “Kush ep çiken n’turq, asht i djegun e i pjekun e i dalun”


Zbulimi i Mark Palnikaj, shkrimi në alfabetin e shqipes 27 vjet përpara Kongresit të Manastirit, 1908. Relacioni që i dërgohej Vatikanit flet për një ngjarje të madhe, që lidhet me përpjekjet e të krishterëve të mos ndrronin fejen në myslimanë. Duket si një urdhër, i shoqëruar me një malkim të fortë në gjuhën shqipe: “Kush ep çiken n’turq, asht i djegun e i pjekun e i dalun”.!!! Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive