Profesori amerikan: “Mos-liberalizimi i vizave nga BE po e rrit ndikimin e Turqisë në Kosovë”


Eksperti amerikan i çështjeve të Ballkanit Perëndimor, Alon Ben-Meir, ka hedhur kritika të ashpra ndaj BE-së për mos liberalizim të vizave për kosovarët.

Ai ka thënë se vendimi i BE-së për të vonuar këtë proces do të luajë vetëm në duart e Serbisë dhe Rusisë, por duke mos mundësuar liberalizimin e vizave në këtë vend, BE po lejon Turqinë të ndikojë në shoqërinë e irrituar të Kosovës. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU