Prifti grek i Jeruzalemit, u del në krah muslimanëve, ai ka një mesazh për Francën


Theophilos III, Patriarku Ortodoks grek i Jeruzalemit dhe kryetari i Këshillit të Kryetarëve të Kishave të Tokës së Shenjtë, dën0i sjelljen franceze ndaj ndjenjave islame, duke marrë në mbrojtje, në emër të lirisë së fjalës e mendimit, karikaturat e pretenduara Profetit Muhamed. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai tha në një deklaratë se po shikonte me shumë hsqetësim gjendjen e polarizimit që kishte lindur nga kjo sjellje e Francë, në kye të së cilës qëndron vetë presidenti Macron. Ai dën0i fyrjet e besimit islam me të njëjtën forcë “sikur fyrja të g0diste ndonjë fe tjetër monoteiste”.