Presidenti francez, Macron: “E kuptoj tornditjen e myslimanëve për karikaturat e Profetit, por”


Presidenti francez Emmanuel Macron, ka thënë për Al Jazeera, se ai i kupton ndjenjat e myslimanëve të cilët u tornditën nga shfaqja e karikaturave të Profetit Muhamed. “Karikaturat nuk janë një projekt qeveritar, por dolën nga gazetat e lira dhe të pavarura që nuk janë të lidhura me qeverinë”, tha Macron. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Unë i kuptoj ndjenjat që shprehen dhe i respektoj ato. Por ju duhet ta kuptoni rolin tim tani, i cili është të bëjmë dy gjëra: të promovojmë qetësinë dhe gjithashtu të mbrojmë këto të drejta”, tha Macron në intervistë. “Sot në botë ka njerëz që shtrembërojnë islamin dhe në emër të kësaj feje që ata pretendojnë se po e mbrojnë, rvasin, hterin … sot ka hdunë të praktikuar nga disa lëvizje estremiste dhe individë në emër të islamit”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive