Presidenti Erdogan: Sot në Shqipëri mbjellen pemë në shenjë të vëllazërisë sonë

CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, ARNAVUTLUK CUMHURBASKANI VUYAR NISANI ILE IKILI BASIN TOPLANTISINA KATILDI. (FOTO: UMIT KOZAN /DHA)

CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, ARNAVUTLUK CUMHURBASKANI VUYAR NISANI ILE IKILI BASIN TOPLANTISINA KATILDI.
(FOTO: UMIT KOZAN /DHA)

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan, në lidhjen e drejtpërdrejtë në ceremoninë e dhurimit nga Turqia të 1 mijë fidanëve frutorë për Shqipërinë është shprehur se pemët sot në Shqipëri mbjellen si shenjë e miqësisë midis Turqisë dhe Shqipërisë, raporton Anadolu Agency (AA). Më poshtë, video, Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

“Përshëndes mikun tim Edi Rama. Shpresojmë që këto pemë që mbjellen sot në Shqipëri si shenjë e miqësisë sonë të qëndrojnë dhjetëra, qindra vite”, tha presidenti Erdoğan.

Në ceremoninë që u mbajtë në zonën e Liqenit të Farkës në Tiranë ishte i pranishëm edhe kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ndërsa presidenti turk iu drejtua të pranishmëve në ceremoni përmes lidhjes së drejtpërdrejtë. Sot, më 11 nëntor, shënohet Dita Kombëtare e Pyllëzimit e shpallur në vitin 2019 në Turqi. Më poshtë, video, Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive