Politikani shqiptarë në partinë maqedone: “Nuk ka Maqedoni të Veriut pa shqiptarët!”

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut ka shkaktuar tensi0n mes palëve politike. Muhamed Zekiri, nënkryetar i Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë së Veriut (LSDM) tregon për “Balkan Talks” arsyet e këtyre tensi0neve.

“Askush nuk e rrit dot numrin artificialisht, por ata kanë problem në mënyrën si mendojnë politikën. Maqedoni nuk ka pa shqiptarët dhe pa qytetarët e saj nuk ka shtet. Duhet ta shohin si proces statistikor, dikush ka probleme të tilla dhe del pr0teston. Të drejtat që ka fituar një komunitet do jenë gjithmonë dhe ne do e çojmë deri në fund këtë census”, tregon Zekiri.