Politikani rumun: “Populli shqiptar është më i vjetri në Evropë”


Nikolae Iorga ishte historian, shkrimtar publicist, politikan, akademik, profesor i Universitetit të Bukureshtit dhe i disa akademive e Instituteve të ndryshme të historisë. Ai ka dhënë një kontribut të vyer për historinë e popullit shqiptar. Historiani rumun i konsideron shqiptarët ndër popujt më të vjetër në Evropë, dhe shprehet: “Populli shqiptar së bashku me baskët, janë më të vjetërit në Evropë”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive