PoIitikanja gjermane ‘dridhë’ Serbinë: “Vuçiç së shpejti do të ketë ditë të vështira!”

Analistja dhe ekspertja gjermane e situatës në Ballkan, Johanna Deimel, ka thënë se presidenti serb Aleksandar Vuçiq deri më tani kishte arritur të valëviste flamurin e BE – duke pretenduar se ai është pro integrimit, e në ndërkohë duke e minuar demokracinë, sundimin e ligjit dhe lirinë e mediave, dhe ka shtuar se Vuçiqi shpejt mund të përballet me kohë të vështira.

Me metodologjinë e re të procesit të zgjerimit të BE, në të cilën sundimi i ligjit dhe reformat janë të lidhura me ndihmën financiare të BE, Vuçiq shpejt mund të përballet me kohë të vështira. Për shkak se Kina dhe Rusia sigurisht nuk janë alternative ndaj Bashkimit Evropian, ka thënë Johanna Deimel për “Zërin e Amerikës”.DEKLARATA E SAJ E PLOTE JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU