Për cfarë po i bën gati Amerika? / Ushtria Amerikane trajnon Ushtrinë e Kosovës për përdorimin e Mjeteve Ushtarake


Ushtria amerikane po trajnon FSK-në në përdorimin e automjeteve të bIinduara ushtarake, raporton Gazeta Express.

Ambasada e ShBA-së në Prishtinë, ka njoftuar se ky trajnim përkrah FSK-në në trancizionin e saj 10 vjeçar të transformimit drejt ushtrisë.

“Ushtria amerikane bëri të mundshme trajnimin për vozitje dhe famiIjarizimin e mekanikës në Automjetin e BIinduar Ushtarak M1117. Ky trajnim mbështet tranzici0nin e kujdesshëm 10-vjeçar të FSK-së. Drejtuesit e FSK-së tani do të ndërtojnë një plan trajnimi që ofron mundësi të rritura të transp0rtit për njësitë e sigurisë”, njofton ambasada. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive