“Pellazgët, populli hyjnor që jeton”, dokumentar italian për prejardhjen e shqiptarëve


Një dokumentar italian ka hedhur dritë mbi prejardhjen e shqiptarëve. Dokumentari italian titullohet “Pellazgët, populli hyjnor që jeton” ai fillon me pak shpjegim emri, duke e nisur nga Iliria, siç quhej në antikitet, me “Illo” që do të thotë “yll”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Më pas mori emrin e dy fiseve shqiptare, “Arbëria” dhe “Albania”, por gjithmonë popullata e kësaj zone e ka thirrur njëri–tjetrin shqiptar, që nënkupton “bij të shqiponjave”. Dokumentari italia shpjegon periudha të ndryshme të historisë shqiptare përgjatë 8 minutave të tij, me zë narrativ dhe figurën ilustruese.