URIME: Nga E Hëna të gjithë qytetarët e moshës 40–65 vjeq që kanë llogari bankare do të PARA nga shteti


Syla tha se shteti duhet të shqyrtojë mundësinë për lëshimin e triskave për qytetarët në vlerë prej 100 eurosh. Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës Gazmend Syla, ka bërë një propozim për rimëkëmbjen e gastronomisë.Shteti duhet të shqyrtojë mundësinë që të gjej një zgjidhje, e një prej masave do ishte lëshimi i triskave, deri në 100 euro për familje. / Nese Deshironi qe ta ndigjeni lajmin e plote ./ Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqet artikvlli plvtë.DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE APLIKONI

Besim Dina në zi, i ndërron jetë vëIIai

Humoristi dhe prezantuesi Besim Dina, ka humbur sot një nga personat më të afërt dhe më të dashur. Siç bëhet e ditur, vëllai i Besimit, Bedriu ka ndërruar jetë në moshë të re. Miq të humoristit kanë shhprehur ngushIIime për këtë humbje të madhe për familjen Dina, shkruan “Kosovarja”. NgushëIIime!

Permes nje postimi në Facebook ngushllime ka shprehur edhe miku i familjes Dina, Ylber Asllanaj Postimi i plotë i tij: Bedriu paska ikur, n amshim! I hid hur ky lajm për të gjithë ata që e kanë njohur! Pr ehu i qetë n parajsë Bedri, do të t kujtojmê sa t’jemi edhe ne! Ngushëllime familjes Dina!.

Ja 3 Mrek.uIIitë e Mëdha që kanë ndo.dhur te Kisha e Laçit: Një bu.rrë e zu.ri gjumi në AItar dhe…


Historitë e mrekullive të Kishës së Laçit janë me të vërtet të pabesueshme dhe kanë tisin e hyjnores. Por ata kanë ndodhur.

Ndaj dhe ai vend është kthyer në një vend ku shqiptarët betohen si për atdhe dhe flamur. Është e njohur shprehja: Betohem për Kishë të Laçit. Sepse ai vend është aq i shenjtë sa përbën kultin e Zotit për Shqipërinë. Njerëzit në atë vend të mrekullueshëm takohen me hyjnitë, çojnë sende personale, përkëdhelin shenjtin dhe luten për haIIet e tyre që kërkojnë zgjidhje. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

Besimtarët shkojnë për 12 të marta rresht në udhën e mundimshme që të çon drejt shenjtit dhe ditën e 13 qershorit që është dhe vd ekja e Shën Ndout, kisha e Laçit kthehet në vend pelegrinazhi. Dhe ky vend është pasqyra e tolerancës fetare që kaq shumë e lëvdojnë të huajt në Shqipëri. Shqiptarë të të gjitha besimeve fetare shkojnë në këtë vend për të gjetur paqe tek shenjti. Po cilat janë mrekullitë shqiptare? Një person i sëm urë me simptoma të dridhurash dhe gjendjeje të fikti u vendos pranë altarit dhe në kohën kur meshtari po kryente meshën ai ra në gjendje gjumi. Në momentin që meshtari bëri kryqin dhe bekimin me ujë të bekuar ai u zgjua i shëndoshë dhe pa asnjë shqe tësim të mëparshëm. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

Një çift italianësh që kishin vizituar shumë vende të shenjta qëndruan për tre të marta në kishën e Shëna Ndout. Megjithëse kishte kryer mjekimet më të shtrenjta dhe të gjitha ndërhyrjet e mjekësisë, fëmija i tyre që kishte prob lem u përmirësua falë mrekullive të Kishës së Laçit. Fëmija i tyre filloi të flasë. Një grua tjetër shqiptare që nuk fliste deri në moshën 13 vjeçare, pas vizitës në Kishën e Laçit filloi të fliste. Nga ajo kohë ai vend i shenjtë u bë vendi i saj i preferuar dhe vendi ku gjente prehjen shpirtërore dhe përkushtimin e saj si besimtare. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

l perkeqesohet gjendaj te madhit Sabri FejzuIIahu.. Mos kaIo pa thene AMlN


Këngëtari Sabri Fejzullahu ka qenë i ftuar në ‘Robi plaket kur don vet’, ku ka folur edhe rreth përfitimeve financiare.“Nuk mundem, nuk fitojmë më, rre ja janë këto, da llavere, në këngëtarët rr ejmë me kerre të shtrenjta dhe ti kur i sheh thu këta janë milionera”, tha Sabriu. Këto fjalë i mbështeti edhe Roberti duke thënë se me fitimet që kanë mund të kenë jetë të mirë, ushqim dhe veshje të mira, ndonjë pushim por jo më shumë. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE NGUSHELLOJE.

FamiIja po e qante, djali i pajetë u shfaqet në derën e shtëpisë


Një djalë i shpallur i vd ek u r në Paraguai tr on di ti familjen e tij të pi këll uar.

Juan Ramon Alfonso Penayo u kthye në shtëpi për të parë familjarët që po mbanin z i për v dekj en e tij pasi një tr u p i dj egu r ishte identifikuar ga bim ish t nga p ol ic ia.

Djali ishte larguar disa ditë nga shtëpia në fshatin Santa Teresa dhe p oli c ia zbuloi mbetjet e një tr up i të dj eg ur. Duke qenë se tr u pi nuk mund të ide ntifi ko hej po li ci a mendoi se mund të ishte Penayo. Famija e shka tër ru ar nga d him b ja po mbante ceremoninë mo t to re kur 20-vjeçari u kthye në shtëpi duke i gjetur të dashurit e tij duke mbanin z i për v de kje n e tij. Bandat e d r. og .ës vepronin në këtë zonë ndaj zyrtarët kishin f ri kë se Penayo ishte përfshire me to dhe fundi i tij ishte i tm err shë m. Kur p o li ci a gjeti t r up in e paide n tifik ue shëm të d j eg ur, u konkludua se ishte Penayo dhe familja e tij organizoi fu ne rali n e v ar ro si mbet jet LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

RrotuIIohet me traktor, vd.es i riu kosovar


Një i ri nga Kamenica ka ndërruar jetë sot si p asojë e l ëndimeve të marra pas një aksidenti me traktor.IndeksOnline mëson se viktima është nga L.Kurtalani nga fshati Tërsten.Sipas informacioneve fillestare, viktima gjatë ditës është rrotulluar me traktor. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE NGUSHELLOJE.

Naim Abɑzi: MbuIesɑ nuk është e jonɑ, na nuk jem Ārɑb duhet të ecim kɑh Perēndímí, boII mo me MuhɑIífe..


Naim Abazi ka thënë se ai dhe gruaja e tij po ashtu këngëtare, Mihrije Braha, kanë nd ërtuar dy shtëpi për skamnorët me par atë e tyre, ndërsa thotë se hoxha Halil Kastrati ndë rton shtëpi me paratë e të tjerëve. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Në emisionin Mirage, Naim Abazi ka folur për kën dimin që bën ai dhe Mihrija në dasmë të një ho xhe në Shkup, teksa ka thënë se në Kuran nuk shkruan se është gj ynah me këndu e fes tu për ditëlindje.“Nëse kundërsh tarët fetarë me trurin e tyre marrin vendime dhe gux im për të shkruar diçka që s’dinë me mb rojt, atëherë si shoqëri, duhet të shkojmë hapit të per ëndi morëve. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Respekt deri në qiell për hoxhën Halil Kastrati. Ai ndërton shtëpi me para të të tjerëve, e ne ndërt ojmë shtëpi me para tonat. Hoxha i Shk upit që i kemi kënduar ne e ka shëruar një djalë me paratë e veta, s’ka krahasim këtu”, ka thënë Naim Abazi.Naim Abazi ka vazhduar te flas për fenë, duke thënë se mbulesa nuk është e jona, nuk jemi a rab dhe se duhet te h ecim ka evropa dhe Amerika. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Kush më uron Zoti e bekoftë e i dasht t’gjitha… Sot në mëngjes linda pas 10 viteve martes


Sot në mëngjes linda pas 10 viteve martes, kush më uron Zoti e bekoftë e i dasht t’gjitha…Sot u bera nene pas 10 viteve martes .Jam nene e pes femijve, Kush me uron i dhent Zoti ate qe i mungon.Pas 10 viteve edhe pse nuk kisha femij ende kisha shpresa dhe besoja qe nje dite do te behesha nene.Por eshte e pabesueshe tani jam nene e 5 femijeve dhe ju them te gjitheve besoni dhe shpresoni deri ne fund. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Klodian Calamani flet për herë të parë: Nuk e do e tregoj kurrë arsyen pse e vr. ava atë femijë


Burime bëjnë me dije se K lodian Ça lamani është i qetë në b urg dhe të gjitha t entativat për rimarrjen në pyetje kanë dështuar. Ç alamani nuk rrëfen asgjë për ngjarjen dhe arsyet që e bënë të kryejnë kr.imin e rëndë apo faktin nëse ka bashkëpunëtorë siç pretendojnë familjarët.Qetësia e ka karakterizuar Ça lamanin gjatë gjithë kësaj ngjarje të rëndë. Ai ne nje moment i ka thene hetu esve se nuk do e tregoje kurre aresyen se pse e vr.au ate femije.

Ai ka ditur të ruajë qetësinë edhe përpara se familjarët të zbulonin kri.min duke u bashkuar me ta për të kërkuar Mateon dhe duke i pyetur herë pas here nëse “e gjetën”. Pikërisht kjo qetësi e shoqëron edhe në burg, ku nuk ka pranuar të tregojë asgjë për ngjarjen. Ky njeri, i cili shëtiste rrugëve të fshatit me ha nxhar duke terr.orizuar të gjithë banorët e fshatit, i dë nuar me 4 vite b urg pasi dhu.noi një të mitur, u la i lirë nga organet e drejtësisë.Shtëpia e K lodian Ça lamanit, vendi ku u krye kri.mi tërheq vëmendjen e të gjithë banorëve të fshatit dhe medias, ndërsa familjarët e Ma teos kthehen

të dëshpëruar në vendin ku mori fry më për herë të fundit i vogli i tyre për të kërkuar një provë, një provë të vetme që zbardh të vërtetën e ngjarjes maka.bër.Kr.imi i rëndë ka thyer zemrën e familjarëve të cilët kërkojnë drejtësi dhe apelojnë që autori të va.ret në l itar.Mbledhja e firmave për peticionin e iniciuar prej tyre ku kërkojnë dë nim me vd.ekje për K lodian Ç alamanin ishte një fije shpresë ku familjarët u kapën për të mos prekur fundin pasi va.rrosën të birin. Ndërsa sot, ata janë mbyllur në shtëpinë e tyre, në kërkim të një momenti paqeje dhe kush do që iu troket në derë thonë vetëm dy fjalë:“Boll më”. Kri.mi mak.abër ndodhi në Grecalli të Fierit në 16 nëntor, ku K lodian Ç alamani, dhu.noi, vra.u me s ëpatë dhe va.rrosi 8-vjeçarin M ateo V asiu.shtype rek.lamen dhe shiko vi.deon

NGUSHËLLlME/ Vajza 6 vjeçe jep shpίrt nga sëmυndja e Iίgë 5 ditë pasί Iίndi motra e saj: Momentet e fυndίt i kaIoi me të, amanetί i saj të rr.ëqeth shpίrtin


Një familje që ba nonte në Malton, North Yorkshire në Angli u për ball me një tr ond itje të t mer rshme vetëm pesë ditë pas lin djes së fosh njës së tyre të dë shiruar Pa mjet meP0 SHT. Da rcy, e cila ishte vetëm 6 vjeçe m ezi priste të tako nte motrën e saj të vogël. Plot me gëz im, ajo mori pjesë në li ndjen e Beatrice të vogël dhe thoshte se e donte më shumë se çdo gjë motrën e saj të vo gël. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Vetëm dy ditë më vonë pasi li ndi motra e saj, Da rcy nisi të mos nd hej mirë. Pas vi zitës që bënë te mj ekët,lajmet që morën nuk ish in as pak të mira. Ajo kishte një së mundje të l igë. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN