Nuk e duronin më! Zyrtare! Qyteti i njohur ne Shqiperi ndryshon emrin, ja si do e quajme tani

Bashkia Ura Vajgurore së shpejti do të quhet Dimal. Propozimi për ndryshimin e emrit ka ardhur nga vetë banorët dhe disa intelektualë të zonës dhe ideja e këtij emërtimi erdhi pas zbulimit të qytetit antik të periudhës Ilire “Dimal”, rrënojat e të cilit u zbuluan në kodrën e qytetit të Urës-Vajgurore. Pas propozimeve të bëra, mësohet se bashkia është konsultuar me qytetarët nëpërmjet shumë takimeve të organizuara me ta, ku është vërejtur dëshira unanime për ndryshimin e emrit.

Kryetarja e bashkisë Urë-Vajgurore, Juljana Memaj ka deklaruar se ka një vit që merret me ndërrimin e emërtimit të bashkisë në Dimal, sipas ligjit të riorganizimit pa ndryshim kufijsh. “Zbulimi i qytetit antik të Dimalit zgjoi idenë për ta shndërruar emrin e Bashkisë së Urës Vajgurore në atë të Dimalit, me qëllim shndërrimin gradualisht në një destinacion turistik të kësaj qyteze”,- ka thënë Memaj.