Nuk do ta besoni / Ja se çka thotë eurodeputetja gjermane për GreneII


Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian VioIa von Cramon, ka thënë se marrëveshja e nënshkruar në Uashington më 4 shtator në mes Kosovës dhe Serbisë, nuk ishte aq historike siç po e paraqesin disa njerëz.

Ajo ka thënë se marrëveshja ishte e kufizuar, pasi kryeministri i Kosovës AvduIIah Hoti dhe presidenti serb AIeksandar Vuçiq, kanë nënshkruar dokumente të veçanta. Ajo ka shtuar se GreneII deri tani nuk ishte i gatshëm të drejtojë një zgjidhje gjithëpërfshirëse mes Kosovës dhe Serbisë.

“Sigurisht, mund të imagjinoja që SHBA-të të kishin një rol ndërmjetësues, që nga rëndësia e saj historike dhe strategjike në rajon, por deri më tani veprimet e Z. GreneII nuk treguan gatishmërinë e tij për t’u përpjekur të drejtojë zgjidhje gjithëpërfshirëse dhe konsensuale”, ka deklaruar eurodeputetja gjermane VioIa von Cramon. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive