Ndodhë e papritura në Austri, kancelari austriak Sebastian Kurz jep lajmin e madh

Austrian Chancellor Sebastian Kurz speaks during a press conference at the federal chancellery in Vienna, Austria, Tuesday, June 16, 2020. The Austrian government has moved to restrict freedom of movement for people, in an effort to slow the onset of the COVID-19 coronavirus. (AP Photo/Ronald Zak)

Austrian Chancellor Sebastian Kurz speaks during a press conference at the federal chancellery in Vienna, Austria, Tuesday, June 16, 2020. The Austrian government has moved to restrict freedom of movement for people, in an effort to slow the onset of the COVID-19 coronavirus. (AP Photo/Ronald Zak)

Pasi disa shtete europiane kanë vepruar, masa të reja për të frenuar përhapjen e mëtejme të koronavirusit ka prezantuar edhe Austria. Ky shtet ka thënë se ka ndërmend të mbyllet pjesërisht, ku për katër javë, sektori i gastronomisë do të mbyllet, ndërkaq aktivitetet kulturore dhe sportive do të ndalohen. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Banorët do të duhet të qëndrojnë në shtëpitë e tyre nga ora 20:00 deri në orën 06:00, shkruan Rel. Kancelari austriak, Sebastian Kurz tha se masat e reja do të hyjnë në fuqi ditën e martë dhe do të zgjasin deri në fund të muajit nëntor.