Ndodhë e papritura në Austri, kanceIari austriak Sebastian Kurz jep lajmin e madh


Pasi disa shtete europiane kanë vepruar, masa të reja për të frenuar përhapjen e mëtejme të koronavirusit ka prezantuar edhe Austria.

Ky shtet ka thënë se ka ndërmend të mbyllet pjesërisht, ku për katër javë, sektori i gastronomisë do të mbyllet, ndërkaq aktivitetet kulturore dhe sportive do të ndalohen. Banorët do të duhet të qëndrojnë në shtëpitë e tyre nga ora 20:00 deri në orën 06:00, shkruan Rel. Kancelari austriak, Sebastian Kurz tha se masat e reja do të hyjnë në fuqi ditën e martë dhe do të zgjasin deri në fund të muajit nëntor.