Misionari amerikan: “Shqiptarët janë besnikë ndaj atdheut dhe japin jetën për fjalën e dhënë”


Diplomati, misionari dhe shkrimtari Charles Telforf Erickson, lindi në vitin 1867 në Ilinois. Ai më vonë do t’i kalojë plot 30 vjet në Shqipëri, ku do të bëhet Drejtor i Bordit Amerikan të Misioneve të Huaja në Tiranë dhe Elbasan. Ky mik i shqiptarëve njihet edhe për këtë thënie: “Nuk ka popull më shpirtmirë e më të sjellshëm në Evropë se shqiptarët. Ata, përbëjnë një element të fuqishëm burrërie. Janë besnikë ndaj atdheut dhe japin jetën për fjalën e dhënë”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive