Ministri rus: “Kosova ta themelojë Asociacionin e Komunave”


Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergeri Lavrov, ka thënë se Rusia pret që Prishtina të përmbushë obligimet e marra në Bruksel.

Gjithashtu ai ka thënë se Kosova duhet të përfundojë themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë serbe.

“Faza finale e dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ka një kohë që ka stagnuar. Ndëraq, në Prishtinë vazhdimisht po përsëritet se nuk do të ketë Asociacion të Komunave me kompetenca ekzekutive siç po kërkon Serbia.”, tha ai. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive