Maqedonasit e konsiderojnë Shqipërinë dhe Kosovën si armik më të mëdhenj se Serbinë dhe Rusinë

Shqipëria dhe Kosova janë a rmiq më të mëdhenj të Maqedonisë së Veriut, se sa Serbia dhe Rusia. Kështu kanë vlerësuar qytetarët përfshirë në anketën “Evrometar” të realizuar nga Qendra për Strategji Evropiane Eurothink në Shkup.

Duke u përgjigjur në pyetjen “Se cili shtet mund të jetë a rmiku më i madh i vendit”, diku rreth 6 për qind e qytetarë vlerësojnë se Shqipëria është a rmiku më i madh, dhe paraqet rritje në krahasim me vitin 2020, kurse rreth 2 për qind vlerësojnë se Kosova është a rmiku më i madh, që poashtu paraqet rritje në krahasim me vitin 2020. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive