LAJMI FUNDIT / Gjermania dëbon nga vendi politikanin danez që e djegi Kur’anin


Lideri i partisë daneze të estremit të djathtë “Stram Kurs” (Vija e Vrahzdë), Rasmus Paludan, u arr estua kur hyri në Gjermani, pas së cilës ai u dëbua. Policia e Berlinit tha se Paludan ishte ndaluar për shkelje të ndalimit të hyrjes.

Paludan thuhet të ketë mbërritur në Aeroportin Tegel në Berlin nga Kopenhaga më 27 tetor, por ai nuk u lejua të hynte në vend. Lideri i partisë daneze të estremit të djathtë më pas mbërriti në Berlin përsëri me aeroplan më 28 tetor, por shpejt u arrestua dhe u dëbua.