LAJM l MlR! Italia kërkon punëtorë, kerkon 30 850 emigrantë, ja si te perfitoni tani nga korona

Italia nis zbatimin e një dekreti të ri për pranimin e emigrantëve në kuadër të planit për të punësuar qytetarë nga vende jo anëtare të Bashkimit Europian mes të cilëve dhe Shqipëria. Dekreti/ Italia hap dyert për punë në 2019, shanse për shqiptarët | Qeveria Conte ka aprovuar një program tra nzitor për pranimin e të huajve për punësim. Nga ora 9 e datës 13 tetor 2020 në portalin e Ministrisë së Brendshme Italiane nis procedura online e zbatimit të lëtij dekreti që parashikon pranimin në territorin italian për motive punësimi të 30 850 emigrantëve të rinj ekstrakonumitarë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Qytetarët ektrakomunitarë që përmbushin kërkesat, duhet të aplikojnë online me afat deri më 31 dhjetor 2020. Ndër 30 850 kuota pranimi, 18 mijë prej tyre i janë rezervuar emgirantëve nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Sri Lanka. Moldavia Mali, Marok, Filipine, Algjeria, Bangaldesh, Bosnja-Hercegovina., Bregu i Fildishtë, Korea, Egjipti, Salvador, Gambia, Gana, Japoni. Eriopia, Ukraina, Senegal, për t’u punësuar në sektorin e bujqësisë, turizmit e hotelerisë. Rreth 12 850 kuota të tjera janë parashikuar për punësim dhe për konvertim të lejeve të qëndrimit të emigrantëve ekstrakomunitarë që ndodhen në Itali. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive