LAJM I MADH: Në Mitrovicë do të ndërtohet “Baza Ushtarake” e FSK-së


Kuvendi Komunal i Mitrovicës sot ka miratuar në mënyrë unanime pr0pozim-vendimin për dhënien e pr0nës së k0munës në shfrytëzim të FSK-së, për ndërtimin e bazzës ushhtarake në “K0drën e Cërrnushës”.

Në mbledhjen e drejtuar nga kryesuesi i Kuvendit, Safet Kamberi, të pranishëm në këtë seancë ishin edhe zv. ministri i Ministrisë së Mbrojtjes, Enver Dugolli, zv. komandanti i Regjimentit i Tretë, Ilir Beqiri dhe nënkoloneli, Afrim Veseli. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Lidhur me dhënien në shfrytëzim të kësaj prone komunale për ndërtimin e kazeermës ushtarake, Kryetari Bahtiri para të pranishmëve është shprehur tejet krenar që në Kodrën e Cërrnushës në Mitrovicë, do të ndërt0het bazza ushhtarake më e madhe e FSK-së në Kosovë.

“Mitrovica ka vuajjtur për të pasur një stabilitet të duhur ekonomik, duke e ditur që ka qenë, dhe është një qytet specifik me shumë probIeme, por pavarësisht kësaj bashkërisht kemi arritur të bëjmë qytetin më stabiI në Republikën e Kosovës. Tani do të kemi qytetin më stabiI vendimmarrës për të mbr0jjtur çdo pëIIëmbë të tokës së Kosovës”, tha kryetari Bahtiri. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Po ashtu, kryetari Bahtiri ka thënë se kjo t0kë k0munaIe në të cilën do të ndërt0het baza ushtarake më e madhja në vend ka 191 hektarë, dhe do të jetë në shërbim të të gjithë qytetarëve pa dallim, duke propozuar që kjo kazermë të mbaj emrin e her0it “Isa Boletini”.

Ndërkaq, zv. ministri Dugolli ka falënderuar të gjithë të pranishmit për apr0vimin unanim të kësaj pike në KPF, duke shtuar se në Cërrnushë të Mitrovicës do të jetë bazza më e madhe ushhtarake e FSK-së ku do të ushtrojnë aktivitetet e tyre.

“Ky është projekti më i madh kapital i miratuar për FSK-në, që është baza më e madhe ushtarake në tërë Kosovën”, tha Dugolli. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU