Lajm i keq per shqiptaret! Vitin tjeter rikthehen vizat! Ja cduhet te beni per te udhetuar ne EUROPE

Duke filluar nga viti 2021, Bashkimi Evropian do të prezantojë një sistem të ri vizash për udhëtarët që dëshirojnë të shkojnë në vendet e Shengenit. Ky program, i quajtur ETIAS, ose Sistemi Elektronik i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit, ka për qëllim filtrimin e udhëtarëve që vijnë nga vendet e tjera si një përgjigje për të siguruar kufijtë Evropianë.

Programi ETIAS u mendua në vitin 2016 dhe u deshën katër vjet për t’u zhvilluar. Duke filluar nga viti 2021, të gjithë udhëtarët shqiptarë do të duhet të kenë një ETIAS për Qytetarët Shqiptarë nëse dëshirojnë të vizitojnë një vend të Shengenit. ETIAS është e vlefshme për kufijtë tokësorë, ajrorë dhe detarë, si dhe për udhëtarët të cilët do të kalojnë vetëm përmes vendeve të Shengenit gjatë rrugës për në destinacionin e tyre përfundimtar.
Tejkalo hapsirën më poshtë dhe vaz hdo me pa mjet pas pak sek ondave