Lajm Fantastik në ZVICËR, Çdo qytetar do marrë nga 7500 Franga… !?


Një iniciativë e cila do të kulmonte me referendum për të paguar çdo qytetar zviceran 7500 CHF është nisur në Zvicër. Sipas planit, nga banka kombëtare e Zvicrës do të kërkohej të paguante 7,500 franga për çdo qytetar zviceran. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

E njohur si ‘Iniciativa e Parave të Helikopterit’, paratë do të transferoheshin tek çdo qytetar zviceran – përfshirë fëmijët. Në zbatim të rregullave të drejtpërdrejta të demokracisë në Zvicër, nëse organizatorët marrin 100,000 nënshkrime, çështja do të hidhet në votim. Nëse është e suksesshme ne votim, skema vlerësohet të kushtojë 45 miliardë CHF.

Paratë duhet t’i paguhen secilit qytetar më pak se një vit pas referendumit dhe do të vijnë nga paratë e shtypura rishtas, raporton media zvicerane Watson, përcjell albinfo.ch. Paratë do të përjashtoheshin nga taksat. Organizatorët argumentojnë se ka një sërë gjërash pozitive. “Eksportet, normat e interesit, inflacioni dhe investimet do të rriteshin,” raportojnë ithtarët e votës. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT