Ky shtet ndryshon ligjin, tani të krishterët mund ta përdorin fjalën ‘”Allah”

Të krishterët malajzianë mund të përdorin fjalën “Allah” në botimet fetare, tha Gjykata e Lartë e vendit të Mërkurën, duke pëmrbysur një ndalim të vendosur në 1986. Drejtësia Nor Bee e përshkroi ndalimin si antikushtetues dhe tha se “përdorimi i fjalëve nuk do të prishte rendin publik”, duke iu referuar ndalimit, i cili përfshinte katër fjalë fetare arabe.

Feja shumicë është Islami, i cili praktikohet nga rreth 60% e njerëzve në Malajzi. Termat fetarë që rrjedhin nga arabishtja përdoren gjerësisht në Malajzi, duke përfshirë edhe disa nga 2.6 milion të krishterë të vendit me besime të ndryshme. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE