Ky është vendi ku kanë ndodhur shumë mrekuIIi dhe janë shëruar shumë shqiptarë, ja kush bëri mirë për gjithë shqiptarët!


Nga shekulli XIII, kur u ngrit shenjtërorja e parë e Shëna Ndout në Laç e deri në vitin 1967, kur u rrënua. Mijëra shqiptarë janë shëruar aty, janë bërë mrekulli të mëdha. E u duk se do të kalonin përsëri shekuj, e jo vite, në pritje që të ngrihej përsëri në këmbë streha shqiptare e Shenjtit të Padovës, që këtu thirret i Laçit. E kështu deri në vitin 1991, kur ndodhi një mrekulli e dyfishtë, e pashkruar.. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive