Ky është ushtari i UÇK-së, që kishte arritur t’ia merrte nga dora ar mën serbit


Në qershor të vitit 1999, në qendër të Prishtinës, kishte ndodhur një incident i jashtëzakonshëm ku tre serbë donin ta e kzekutonin një shqiptar. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Pas hyrjes së forcave të NATO-s në Kosovë në qershorin e vitit 1999 ende kishin mbetur mbeturina të paramilitarëve serbë, që ëndërronin të vazhdonin qëndrimin e tyre në Kosovën e lirë. Ngjarja që shihni në këtë video ka të bëjë me Haxhë Balidemajn, pjesëtar i batalionit “Atlantiku” të UÇK-së, batalion i përbërë nga diaspora e shqiptare e Amerikës, shkruan FM Images.

Haxhë Balidemaj, pjesëtar i batalionit “Atlantiku” të UÇK-së. Në ballafaqim e sipër shihet në video se si në prezencë te ushtarëve të KFOR-it, serbi i a rmatosur me automatik, Haxha arrin ta ça rmatoste atë dhe vërehet qartë se si qyqari serb ik i tmerruar.

Haxhë Balidemaj është një aktivist i dalluar në diasporën shqiptare të SHBA-së, por edhe një biznesmen i suksesshëm si këtu, po ashtu edhe në atdhe.

Kur Kosova kishte nevojë shumë për bijtë e vet Haxhë Balidemaj la çdo gjë për t’i dalë zot atdheut, sepse alternativë tjetër nuk kishte “O sot o kurrë!”.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive