Ky është testamenti i Aleksandrit të Madh që tronditi Greqinë dhe Maqedoninë


Padyshim që figura e tij madhështore, la gjurmë në historinë e njerëzimit, aq shumë sa edhe mijëra vite pas tij betejat dhe fitoret e tij bëjnë bujë dhe lexohen në gjithë botën. Bëhet fjalë për Aleksandrin e Madh, mbase figura më e shquar stratege dhe perandorake që ka njohur bota. Por ajo që diskutohet sot në Ballkan dhe më gjërë, është origjina e tij. VAZHDONI KETU PER TESTAMENTIN E TIJ, Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqet artikvlli